keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Kylmäpihlaja

Viikonloppuna osui kohdalle tosi nätit kesäkelit, joten päätettiin lähteä piipahtamaan Kylmäpihlajan majakkasaarella. Saarelle kulkee myös vesibussiliikenne, mutta saatiin onneksi tuttavapariskunta lähtemään reissuun meidän kanssa, niin ei tarvinnut kulkea julkisilla kyydeillä tiukkojen aikataulujen kera. Nyt päästiin kunnon pikaliipparin kyytiin tukat hulmuten! 

Mähän työskentelin kyseisellä majakalla kesätyön merkeissä vuonna 2010, enkä ole sen jälkeen tainnut siellä päästä käymään. Majakallahan on kesäisin toiminnassa hotelli, ravintola sekä kahvila ja turisteja kyllä piisaa. Kyllä tuli aika nostalgiset fiilikset majakan portaita kiivetessä - siellä samaisissa portaissa tuli juostua joskus useammankin kerran päivässä, kun kiireessä koitit vaihtaa hotellihuoneiden lakanoita uusiin ennen seuraavan vuoroveneen saapumista. Silloin taisi olla kyllä astetta kovempi kunto tälläkin naisella. 


Kylmäpihlajan lohikeitto oli silloin muutama vuosi sitten kova sana ja tällä reissulla se tarjoiltiinkin astetta erikoisemman näköisesti. Leipäkuoressa tarjoiltu lohikeitto oli älyttömän täyttävä, ja loppujen lopuksi jäi kyllä leivästä varmaan yli puolet syömättä. 





Oli kyllä niin kivaa päästä käymään tuolla - siitä nyt olen haaveillut jo useamman kesän, mutta jotenkin kummassa ei vain ole saanut aikaiseksi lähteä. 

Nyt mulla alkoi vihdoin ja viimein kauan odotettu kesäloma ja tämä viikko menee ihan vaan rennoissa merkeissä kesästä nauttiessa. Mua ei edes haittaa viileämmät kelit tai vesisateet, kesä(loma) on mulle edelleenkin enemmänkin mielentila kuin säästä riippuva vuodenaika. Ensi viikolla päästäänkin sitten vähän reissuun, jippii!

❤jutta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti