keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Kööpenhamina

Parempi myöhään, kun ei milloinkaan - olen joskus kuullut sanottavan! Tehtiin joulukuussa viikonlopun minireissu Kööpenhaminan joulumarkkinoille ja reissu oli kyllä niin mahtava, että pitäähän nämä kokemukset blogiinkin jakaa. Olen jo monta talvea haaveillut lähteväni pitkäksi viikonlopuksi joulumarkkinoille jonnekin päin Eurooppaa, mutta aina se on jotenkin jäänyt siinä joulunalushässäköissä. Varailtiin lentoja melko myöhään, joten hinnat alkoivat olla jo aika pilvissä, kunnes silmään osui edulliset lennot Köpikseen ja takaisin. Nopean googlettelun jälkeen huomattiin, että Köpiksen Tivolissa on yhdet ehkä Euroopan upeimmista joulumarkkinoista - eli ei muuta kun liput varaukseen.



Reissussa olimme ainoastaan perjantaista sunnuntaihin, mutta se riitti oikein mainiosti tämän kaupungin tutustumiseen. Tai ainakin pakollisiin nähtävyyksiin, sekä keskustassa kiertelyyn. Pääpointtina meillä oli tosiaan Tivolin joulumarkkinat, jonne eksyimmekin vähän sattuman kaupalla jo heti perjantai-iltana. Pääsymaksu taisi olla jotakin 15 euron luokkaa per naama, mutta en missään nimessä voi sanoa, että ne eurot olisivat menneet hukkaan. Näky oli jo porteilla niin huikea.




Alue oli aivan järkyttävän iso ja meilläkin alkoi päivän askeleet jo aika hyvin painaa jaloissa, mutta toisaalta aika meni kuin siivillä ja molemmilla oli hirveä hinku käydä katsomassa kaikkea mitä tarjolla oli. Huvipuistossa oli joulumarkkinahumun lisäksi huvipuistolaitteet auki ja kävipäs nämäkin kaksi hurjapäätä kertalipulla ajamassa vuoristoradassa. Allekirjoittaneella oli lieviä vaikeuksia pitää juodut glögit sisällä.... 
Lauantaipäivä menikin keskusta-aluetta kiertäessä ja Nyhavniin tutustuessa. Käytiin lounaaksi syömässä paikallisessa ravintolassa smörrebrödit (ruokaryyppyineen päivineen), metsästettiin pienempiä markkina-alueita ja ihan vain nautittiin lomailusta. Nyhavnin joulumarkkinat oli omasta mielestä myös tosi symppikset ja tuo satama-alue värikkäine taloine oli jotenkin todella tunnelmallinen.

Sunnuntaina ei paljoa muuta ehditykään kun syödä hyvä hotelliaamupala ja sompailla metroilla takaisin lentokentälle. Majoituimme Wake up Copenhagen hotellissa, joka oli siisti ja edullinen. Tosin kylppärin lasiset seinät vähän aiheutti ihmetystä, varsinkin kun sama teema toistui myös hotellin yleisissä vessoissa. Mutta siitäkin selvittiin ;)

Ensi joulun alla ehdottomasti suunnaksi taas joku uusi maa ja uudet joulumarkkinat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti